Muziek

Samsung Multiroom

De multiroom speakerset van elektronicamagnaat Samsung is bedoeld om vanuit één centraal punt in je huis de hele woning van muziek te voorzien. De draadloze speakers hebben een opvallend modern design en geven superieur geluid, waar je ook bent. De bediening van de speakers regel je eenvoudig met je pc, smartphone, tablet of smartwatch.

Het Wireless Audio Speaker systeem van Samsung bestaat uit een verzameling speakers die overal door het huis opgehangen of neergezet kunnen worden. Vanuit één centraal punt worden de speakers bestuurd, zodat je door je hele woning kunt genieten van helder geluid, wat ook nog eens synchroon verloopt. De serie bestaat uit een drietal speakers, genaamd M3, M5 en M7, die met behulp van de Samsung Hub verbinding kunnen maken met jouw draadloze netwerk. Wanneer je echter slechts één speaker wilt koppelen aan je wifi thuisnetwerk is de tussenkomst van de HUB niet nodig en kun je de speaker direct koppelen aan de router. De HUB is ook overbodig wanneer je niet van plan bent om de speakers synchroon met elkaar te laten werken. Het speaker systeem is eenvoudig te bedienen met een smartphone, tablet of smartwatch. Hiervoor moet je wel eerst de bijbehorende app downloaden.

De werkwijze van de Samsung muziekinstallatie

De Samsung Multiroom speakers zijn draadloos te installeren. Om meerdere speakers met elkaar te verbinden zodat ze synchroon kunnen lopen dient ook de Samsung HUB te worden aangeschaft. De HUB wordt aangesloten op jouw router zodat deze kan zorgen voor een draadloze verbinding tussen de router en de Multiroom speakers. De speakers die in huis worden geplaatst kunnen daarna automatisch verbinding maken met de HUB. Wanneer je de speaker set verspreid door een groot huis over meerdere verdiepingen wilt gebruiken, kan het verstandig zijn om nog een HUB in huis te plaatsen op een andere etage. Dit komt de verbinding ten goede. Het installeren is dus werkelijk heel eenvoudig en snel gedaan. Om de speakers te bedienen heb je geen bijgeleverde afstandsbediening nodig. Wanneer je de Samsung Multiroom app kosteloos download en installeert kun je deze gebruiken als bediening voor het draadloze muzieksysteem.

Samsung is één van de grootste elektronicaconcerns van de wereld en heeft dus wel een naam hoog te houden. Maar ook met deze Samsung Multiroom speakers leveren ze weer topkwaliteit. Omdat de speakers vanuit één centraal punt bediend kunnen worden geniet je overal in huis van synchroon geluid. De speakers geven in elk formaat een uitstekende en heldere geluidskwaliteit. De speakers produceren zowel een diepe bas als fijne midden en hoge tonen. De klanken komen krachtig uit de speakers, waardoor je een prettige geluidsbeleving ervaart. De speakerboxen zijn van stevig materiaal en redelijk licht van gewicht. Alhoewel ze er niet voor zijn gemaakt, zou je de speakers dus prima kunnen verplaatsen van de ene ruimte naar de ander.

Bedieningsgemak

Het gebruiksgemak zit hem vooral in de bediening. Na een redelijk vlotte en eenvoudige installatie kun je direct beginnen met het afspelen van muziek. De speakers kun je bedienen met de PC, je smartphone, je tablet en zelfs met je smartwatch. De bijbehorende Samsung Multiroom app is gratis verkrijgbaar in zowel de iOS als de Android appstore en is ook te downloaden in de Google Play app. De apparaten waarmee je de speakers wilt bedienen moeten wel verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk. De app is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je eenvoudig de speakers gesynchroniseerd of juist afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Met behulp van de app kun je de speakers indelen tot zones van je huis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een zone “beneden” en een zone “eerste etage” te creëren. De muziek die je wilt afspelen kan afkomstig zijn van een harde schijf, maar ook op die van je smartphone. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van diverse bekende streamingsdiensten en er is een Samsung Multiroom programma beschikbaar op de PC. Tot slot is muziek streamen via een bluetooth verbinding ook een mogelijkheid.

Heel veel mogelijkheden met de Samsung Multiroom

Met het Samsung Multiroom speaker muzieksysteem kun muziek afspelen van diverse bronnen. Ten eerste is er streamen via wifi, bluetooth en NFC mogelijk. Hierbij hoort ook het streamen via streamingsdiensten zoals Napster en Spotify. Wie een heuse thuisbioscoop wil creëren sluit de speakers aan op een Samsung smart tv, zodat je kunt genieten van een rijk dolby surround sound. Naast de drie speakers en de HUB is er in deze Multiroom serie ook nog een Samsung Link Mate verkrijgbaar. Met dit apparaat kun je speakers met bekabeling aansluiten op het Samsung Multiroom audiosysteem. Dat betekent dus dat je toch draadloos kunt streamen met speakers die een kabel hebben. De app waarmee je het muzieksysteem kunt bedienen is zowel beschikbaar voor Android als Apple toestellen en kan ook op de PC geïnstalleerd worden. Dat betekent dat je een brede keuzemogelijkheid hebt om de speakers te bedienen.

Moderne uitstraling Samsung apparatuur

De speakers van Samsung Multiroom zijn in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk in wit en zwart. Op die manier passen de speakers in vrijwel ieder interieur. Daarnaast zijn er drie varianten te koop en dat zijn de M3, M5 en M7. Alle drie de varianten hebben hetzelfde design en kunnen daarom uitstekend gecombineerd gebruikt worden. De speakers hebben een brede driehoekige vorm. Je kunt ze liggend plaatsen, maar met een bijgeleverde standaard kun je de speaker ook staand in de ruimte plaatsen. De speakers lopen qua vorm iets rond, zodat het geluid beter door de ruimte kan worden verspreid. De speakers hebben een redelijk strak design omdat echte knoppen ontbreken. Wel zitten er touch knoppen op, maar die zijn nauwelijks zichtbaar.