Muziek

Harman Kardon

De Harman Kardon Omni is het eerste draadloze audiosysteem van de Amerikaanse producent Harman Kardon. Deze speakers met een fraai design hebben een aantal verrassende functies, waarmee het merk zich onderscheidt van de andere audiosysteem producenten. De speakers zijn zeer gebruiksvriendelijk en geven een helder en krachtig geluid.

Harman Kardon is een Amerikaanse onderneming die continu bezig is met het op de markt brengen van vernieuwde audiosystemen. Zo was de producent de eerste die een FM tuner, luidspreker en versterker combineerde tot één apparaat. Ook de eerste stereo versterker werd ontwikkeld door dit gerenommeerde merk. Harman Kardon levert audioapparatuur aan voertuigen en ontwikkeld diverse audiosystemen voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Van deze leverancier mag je dus wel wat verwachten. De Harman Kardon Omni is de eerste wireless speaker van de Amerikaanse producent. De speakers zijn te bedienen met een daarvoor bestemde app. Deze app werkt zowel op de tablet als de smartphone en is zeer eenvoudig te bedienen. Je kunt muziek afspelen die afkomstig is uit de muziekbibliotheek van je apparaat. Het is ook mogelijk om via enkele streamingsdiensten muziek uit de speakers te laten komen. De Harman Kardon Omni speakers kunnen ook verbinding maken met bluetooth apparaten.

Harman Kardon Omni HD

Het Harman Kardon Omni HD audiosysteem is geheel draadloos. Dankzij een handige app kunnen de speakers na een eenvoudige en snelle installatieprocedure hun werk doen. Met de app kun je gemakkelijk zelf afspeellijsten samenstellen op je smartphone of tablet. Ook kan de speaker verbinding maken met elk bluetooth apparaat waarmee je muziek wilt afspelen. Meerdere speakers uit de Harman Kardon Omni lijn geven je de mogelijkheid om te genieten van synchroon lopend geluid in iedere ruimte van je huis. Muziek streamen vanuit je bekabelde versterker en speaker is ook een mogelijkheid dankzij de Harman Kardon Adapt.

De kwaliteit van de Harman Kardon Omni speakers gaan alle verwachtingen te boven. De geluidskwaliteit is volgens veel kenners fenomenaal. Het audiosysteem ondersteunt ook nog eens 24bit / 96 hertz studiokwaliteit High Definition Audio streaming. Dat zorgt ervoor dat je kunt genieten van een optimale geluidservaring in een hoge resolutie. Het synchroon afspelen van muziek op meerdere speakers gaat probleemloos, maar het is uiteraard ook mogelijk om de speakers afzonderlijk van elkaar muziek te laten afspelen. Op de speakers zit een unieke ‘follow me’ functie. Deze functie zorgt ervoor dat de muziek als het ware met je meebeweegt. De muziek wordt afgespeeld in de ruimte waar jij je op dat moment bevindt. Ook deze functie werkt feilloos, waardoor je werkelijk een unieke geluidservaring in je eigen huis hebt. Zowel de hoge als de lage tonen worden via de speakers helder weergegeven en zelfs met het volume voluit kunnen de speakers nog voor een mooie geluidsweergave zorgen.

Draadloze Harman Kardon Speakers

De Harman Kardon Omni speakers zijn ontzettend eenvoudig in gebruik dankzij de remote app. Wanneer je de speakers voor het eerst wilt gaan gebruiken hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en de app van Harman Kardon te downloaden. Via deze app krijg je eenvoudige instructies die je helpen met de installatie van de speakers. De speakers werken zowel via een wifi verbinding als een bluetooth verbinding. Je gebruikt simpelweg je smartphone of tablet als afstandsbediening en de speaker doet de rest. Je kunt je eigen playlist samenstellen op je tablet of smartphone of je gebruikt een streamingsdienst voor het opzoeken van jouw favoriete muziek. Op de speaker zelf vind je knoppen waarmee je het volume kunt regelen, een knop waarmee je verbinding kunt maken met bluetooth en een knop waarmee je de muziek handmatig op pauze kunt zetten.

De draadloze Harman Kardon speakers zijn er niet in heel veel verschillende varianten, zoals bij de concurrenten. Toch mis je niets wanneer je deze Harman Kardon Omni speakers aanschaft. De speaker is verkrijgbaar in een klein formaat voor iets kleinere ruimtes (Harman Kardon Omni 10) en in een groter formaat voor grote ruimtes (Harman Kardon Omni 20). De Harman Kardon Adapt is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je draadloos muziek kunt streamen vanaf een speaker met kabel. Hierdoor kun je nu ook snel en eenvoudig naar je favoriete muziek luisteren vanuit je oude boxen. Met de Harman Kardon Omni Adapt kun je de speakers afzonderlijk van elkaar laten werken, maar je kunt ermee ook regelen dat je overal in huis synchroon naar dezelfde muziek kunt luisteren. De Harman Kardon Adapt werkt zowel met een wifi netwerk als een bluetooth netwerk. Om een kleine bioscoop ervaring in huis te creëren kun je de Harman Kardon Omni speakers ook aansluiten op je smart tv, voor een nog betere geluidskwaliteit.

De speakers uit de Harman Kardon Omni lijn zijn te herkennen aan hun unieke ronde vormen. De Harman Kardon Omni speaker is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De kleine Harman Kardon Omni 10 heeft een elegante ronde vorm. De Harman Kardon Omni 20 heeft een slank ovaal design. Het bedieningspaneel heeft dezelfde kleur als de speaker zelf, waardoor het gehele design rustig oogt. Er zitten maar weinig knoppen op deze draadloze speakers, want de bediening geschiedt via bluetooth of wifi verbinding met smartphone, tablet of ander apparaat waarmee de speaker verbinding kan maken. Naast de eenvoudige vorm zijn de speakers ook nog eens klein van formaat. Dat doet overigens niets tekort aan de geluidsweergave. Door de bolle vorm hebben de speakers groots bereik.