Muziek

Bluetooth speakers

Draadloos muziek luisteren wordt steeds populairder. Wireless audiosystemen worden daarom steeds vaker toegevoegd aan het assortiment van toonaangevende audio apparatuur leveranciers. De draadloze verbinding kan tot stand komen door verschillende technologieën. De speakers kunnen muziek streamen door middel van bijvoorbeeld Airplay, wifi of bluetooth. Bluetooth wordt met name gebruikt bij speakers die vooral bedoeld zijn om mee te nemen. Handzame speakers maken gebruik van bluetooth om muziek te streamen van bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Een bluetooth speaker is over het algemeen heel eenvoudig in gebruik en heeft diverse mogelijkheden.

Hoe werkt een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is een luidspreker die verbinding kan maken met andere audiobronnen door middel van een technologie genaamd bluetooth. De bluetooth technologie verzend informatie met behulp van radiogolven. Deze manier van streamen gaat zeer snel en efficiënt, mits het van een korte afstand gebeurd. Een bluetooth apparaat kan het beste verbinding maken met een ander bluetooth apparaat binnen een straal van circa tien meter. Daarbuiten zal je merken dat de verbinding zal gaan haperen of zelfs helemaal kan wegvallen. Bluetooth vind je vooral terug in mobiele apparaten zoals smartphones, tablets, draagbare radio’s, laptops en kleine speakers. Met behulp van bluetooth is het mogelijk om de muziek van je smartphone af te spelen in de auto of via een daarvoor bestemde bluetooth speaker. Het maken van verbinding via bluetooth verloopt over het algemeen snel en vlekkeloos, waardoor het heel eenvoudig in gebruik is. Een bluetooth speaker is dan ook een favoriet item om mee te nemen op vakantie, naar het strand of bijvoorbeeld in de auto. Daar kan deze speaker zelfs fungeren als carkit, wanneer er in de luidspreker ook een microfoon is ingebouwd. Een bluetooth speaker is verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Wat je voor de bluetooth speaker betaalt is onder andere afhankelijk van het aantal opties en de gebruiksduur van de accu. Diverse merken hebben tegenwoordig een bluetooth speaker in het assortiment.

Wat zijn de voordelen van een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is een gewild artikel bij muziekliefhebbers. Ze zijn over het algemeen minder prijzig dan de varianten die gebruik maken van wifi of Airplay. Daarnaast zijn er heel veel geluidsbronnen die verbinding kunnen maken met bluetooth. Een Bluetooth speaker is vooral gemaakt om buitenshuis te gebruiken. Zelfs op plaatsen waar er geen wifi netwerk beschikbaar is kun je toch muziek streamen. Het bedieningsgemak is een ander groot voordeel van de bluetooth speaker. Op een bluetooth speaker vind je voornamelijk alleen volumeknoppen, een knop om verbinding te maken met bluetooth en een power knop. De rest van de bediening geschiedt via de audiobron. Je kunt je bluetooth speaker dus bedienen met onder andere je smartphone, tablet, mp3 speler of laptop. Je kunt zelf kiezen of je muziek wilt streamen vanuit je muziekbibliotheek, vanaf YouTube of via een andere streamingsdienst, zoals Spotify en Napster. Vaak kunnen bluetooth speakers van hetzelfde merk onderling ook gekoppeld worden voor een dolby surround geluid. Je kunt dus overal een feestje bouwen met je bluetooth speaker, waar je op dat moment ook bent.